Wednesday, February 16, 2022

Uppsats tonårsproblem

Uppsats tonårsproblem



Toronto, jag visste vagt hur jag skulle skydda mig själv, uppsats tonårsproblem, men det gjorde han inte. Vissa gör det som ett kommersiellt sexarbete för att försörja sig Uppsats tonårsproblem starta Resurscenter 3. De flesta uppsatser betygsätts av GradeFixers experter. Tonårsgraviditet påverkar många unga kvinnors liv i Honduras. En person får inte ha några större skillnader mot alla andra elever för att undvika det hårdaste förlöjligande. Ordet lojalitet kastas ofta runt när uppsats tonårsproblem ifrågasätts, till exempel, en person undanhåller brottslig information om en annan person för att det var kristen sak att göra a la lojalitet mot en gud.





Våra skribenter kan hjälpa dig med alla typer av uppsatser. För vilket ämne som helst



Tonårsgraviditet har blivit ett stort problem både i utvecklingen och uppsats tonårsproblem utvecklade världen lika. Det är både ett socialt och hälsoproblem som varje regering försöker ta itu med. För att ta itu med denna fråga i godo är det nödvändigt att fastställa kärnan i detta problem. Även om orsakerna till tonårsgraviditet är nästan lika över hela världen, skiljer de sig från en region till en annan eftersom kulturer, värderingar och normer varierar. Människor är också differentierade när det gäller religion och social, ekonomisk status och för närvarande tekniska framsteg, som vanligtvis är kopplade till de ovan nämnda faktorerna, som alla påverkar trenderna för tonårsgraviditet över hela världen. En rapport från The National Campaign to Prevent Teen Uppsats tonårsproblem för USA, får religiös tro tonåringar att skjuta upp sina sexuella aktiviteter.


Den fortsätter att rapportera Oavsett kön eller ras är tonåringar som är allvarligt anslutna till vissa religiösa grupper mer försiktiga när de fattar beslut som gäller deras kön. Flickor utan religiös bakgrund har större chanser att delta i oansvariga sexuella aktiviteter. Bland de många faktorer som påverkar ungdomars graviditet är en föräldrametod. Tonåringar uppfostras av singel och uppsats tonårsproblem mödrar har större möjlighet att ha sex, men använder preventivmedel vid första kön efter ålder. Dessutom var det mer sannolikt att tonårspojkar som kommer från ensamförälderfamiljer hade varit inblandade i ett sexuellt möte vid 15 års ålder. Bästa start Resurscenter 5.


Samtidigt tenderar tonåringar att vara motståndskraftiga när de arbetar sig mot oberoende. Uppsats tonårsproblem, behöver därför mycket av föräldrarnas vägledning i detta skede. Tonåringar som är uppfostrade under en fri och slarvig livsstil tenderar att vara slarviga och hänge sig åt alkohol- och drogmissbruk och utsätta dem för tidiga och oskyddade sexuella beteenden. Men tonåringar uppfostras under en auktoritativ stil där de vägleds, belönas när de briljerar och blir straffade för att göra fel, etablera en starkare och vänlig relation uppsats tonårsproblem föräldern, och motstå inte de råd de får från dem. Tidig samlag är uppsats tonårsproblem primära orsaken till tonårsgraviditet. När de når tonåren, uppsats tonårsproblem, de flesta tonåringar tror att de har nått en punkt i livet där uppsats tonårsproblem är självständiga och fria att göra vad de tycker är rätt att göra med sin kropp.


Denna spänning, uppsats tonårsproblem, utöver inflödet av hormoner i deras kroppar, gör det att de engagerar sig i riskfyllda sexuella beteenden, särskilt om de inte har en bra relation med sina föräldrar eller vårdnadshavare. Oftast får de information från sina kamrater som befinner sig i samma fysiologiska och psykologiska plattformar. Det har inte funnits någon konsensus om vad som orsakar tonårsgraviditeter, uppsats tonårsproblem, men hälsovårdstjänstemän och socialarbetare är överens om att tonåringar idag har en mer sofistikerad sexuell livsstil än tidigare. De flesta av dem har sitt första möte vid eller före 15 års ålder Cherry, Dillon och Rugh 6. Nära relaterat till detta är bristen på information om preventivmedelsanvändning.


De flesta tonåringar ägnar sig åt oskyddat samlag. De struntar i användningen av preventivmedel på grund av bristande kunskap, uppsats tonårsproblem, religiös tillhörighet eller kultur, uppsats tonårsproblem, och de kanske inte har någon kapacitet att ha råd med eller komma åt dem. De får inte den information de behöver om sin sexualitet från sina föräldrar, uppsats tonårsproblem, som kanske drar sig för att diskutera sexualitet. De ägnar sig därför åt oskyddat sex, vilket orsakar graviditet i deras ålder, förutom sexuellt överförbara infektioner, bland många andra negativa effekter av sex i början av tonåren. Fattigdom är också en annan viktig orsak till tonårsgraviditet över hela världen.


Brist på grundläggande mänskliga behov som mat, tak över huvudet, kläder och till och med utbildning gör att unga flickor använder sina kroppar i utbyte mot dessa grundläggande behov eftersom de inte har några andra sätt att förvärva dem. Vissa gör det som ett kommersiellt sexarbete för att försörja sig Best start Resource Center 3. Andra gör det för att hjälpa sina föräldrar att uppfostra sina unga syskon. På grund av bristande utbildning saknar sådana tonåringar grundläggande information om de faror de utsätter sig för, förknippade med tidigt sex. De flesta av dem har inte kapacitet att förhandla med sina sexpartners som sannolikt är äldre och ekonomiskt välmående män, vilket gör dem sårbara för effekterna av oskyddat sex. Forman-Brunell En annan orsak till tonårsgraviditet är bristen på vägledning och rådgivning i skolor.


De flesta föräldrar förväntar sig att deras barn ska få information om sin sexualitet i skolan. Å andra sidan är skolans läroplan inte alltid utvecklad på ett sätt för att erbjuda all nödvändig information om sexualitet till tonåringar. Det slutar med att tonåringar får information från fel källor, mestadels från kamrater och media, som råkar vara mycket stora påverkare och socialiserar i detta skede av livet. Abort är ett resultat av tonårsgraviditet, som i de flesta fall, uppsats tonårsproblem, tonårsgraviditeter är oönskade och oplanerade. Den manliga partnern kan förneka ansvaret för uppsats tonårsproblem tonårsflickan med ett val att ensam bära graviditeten till sig eller avbryta den. Enligt Donnie och Stanley är många kvinnor som gör abort inte gifta, är under 25 år och kommer från en fattig familjebakgrund. På grund av isolering och förnedring av familjen har flickan inget annat val än att avsluta den.


Under sådana omständigheter har den hjälplösa flickan det enda alternativet att söka sådan hjälp från okvalificerade vårdgivare, uppsats tonårsproblem, vilket kan vara dödligt. En annan effekt av tonårsgraviditet är tonårsmödrar som oftast är ensamstående eftersom de flesta pappor under sådana omständigheter undviker sitt ansvar. Dessutom är de flesta av dessa mammor inte heller beredda att möta moderskapsutmaningarna. Detta resulterar i barn som är fysiskt och kognitivt missgynnade. Enligt East och Felice förblev aborttalen bland tonåringarna ganska höga, 43 per tonåring sedan s på grund av avslag och tillhörande känslomässiga problem 3.


I många fall kan tonåringar inte producera tillräckligt med bröstmjölk för att mata sina barn, och samtidigt har de inte ekonomi för att tillgodose sina egna hälsobehov och deras barns Columbus Låg födelsevikt och prematura är också andra resultat av tonårsgraviditet. Tonårsmödrar är mindre benägna att göra det uppsats tonårsproblem den erforderliga vikten under graviditetsperioden, vilket resulterar i låg födelsevikt hos spädbarn. Vidare är barn med låg födelsevikt associerade med vissa barndoms- och spädbarnsrelaterade komplikationer som resulterar i en ökning av spädbarnsdödligheten.


Minderåriga och överåriga mödrar kanske inte kan fortsätta sin graviditet. De flesta tonåringar har inte den känslomässiga, ekonomiska och fysiologiska förmågan att uppfylla kravet på en hälsosam graviditet. För att lugna ner sitt mentala tillstånd slutar vissa med att ägna sig åt droger eller andra negativa sociala aktiviteter. Alla dessa faktorer komplicerar graviditeten med ett resultat av antingen låg födelsevikt, om uppsats tonårsproblem för tidigt. De möjliga lösningarna på tonårsgraviditet inkluderar att utbilda dem om deras sexualitet. Denna typ av utbildning bör göras i skolan av lärarna. Sexualitet bör vara en fråga att ta itu med från grundnivå eftersom det är den tid de flesta barn går in i tonåren. Föräldrar bör också rådas att skapa en god relation med sina barn eftersom de sannolikt kommer att få råd från dem.


Bästa startresurscenter. Tonårsgraviditet: metoder utanför skolan. Toronto, Campos David. Sex, ungdom, uppsats tonårsproblem, och sexualundervisning: en referenshandbok; Contemporary Education issues ABC-CLIO, New York, Cherry, Andrew, Dillon Mary, Rugh Douglas. Tonårsgraviditet: en global syn. Greenwood Publishing Group, New York, uppsats tonårsproblem, East Patricia och Felice Marianne. Ungdomsgraviditet och föräldraskap: fynd från ett rasmässigt varierat urval Routledge. New Jersey, Jones Dionne och Battle Stanley. Information Tonårsgraviditet: utveckla strategier för förändring under det tjugoförsta århundradet. Transaktionsförlag, Rickel Annette. Tonåringsgraviditet och föräldraskap.


Problem med tonårsgraviditet. Denna uppsats skrevs och skickades till vår databas av en student för att hjälpa dig med dina egna studier, uppsats tonårsproblem. Du är fri att använda den för att skriva din egen uppgift, men du måste referera den ordentligt. Om du är den ursprungliga skaparen av denna artikel och inte längre vill ha den publicerad på StudyCorgi, begär borttagning. Läs mer. Vi kommer att skriva en skräddarsydd uppsats specifikt för dig! Är att röka cigaretter bara för skojs skull eller en dödsdom? Alkoholism orsaker och effekter. Citera detta papper Välj stil. Välj citatstilar APA-6 APA-7 MLA-8 Chicago N-B Chicago A-D Harvard.


Referens StudyCorgi, uppsats tonårsproblem. Arbete som citeras "Problem med tonårsgraviditet. Bibliography StudyCorgi. Referenser StudyCorgi. Drivs av CiteChimp - den bästa generatorn för citatstil. Kopiera till urklipp.





exempel på fallstudieuppsats



Detta problem får dig att tänka på vad som kan göras för att minska andelen graviditeter hos ungdomar. För att förhindra tonårsgraviditet bör myndigheter och skolor samarbeta, och tonåringar behöver känna till begreppet abstinens. Bristen på kunskap om sexuell och reproduktiv hälsa är en av orsakerna som leder till graviditet hos ungdomar. Denna brist på utbildning och föräldrar är relaterad eftersom det mesta av den utbildning en tonåring får kommer från deras hem, men många familjer, särskilt latinamerikaner, tror fortfarande på tabun som inte låter föräldrar vara öppna med sina barn i frågor som sexualitet och droger.


Efter att ha upptäckt sin graviditet förblir många tonåringar singlar, hoppar av skolan och en del avslutar aldrig sin utbildning; vilket är ett faktum som ökar fattigdomen. Till exempel under Plan-international. Jag visste vagt hur jag skulle skydda mig, men det gjorde han inte. När jag berättade för min pojkvän försvann han. Oavsett beslut är det rimligt att förvänta sig att detta påverkar tonåringens välbefinnande och hennes familj. Några av de hälsoproblem som en gravid tonåring kan möta är havandeskapsförgiftning, anemi, smittade könssjukdomar och för tidig förlossning. Förlossningsdepression är en annan faktor som påverkar deras hälsa. Överväldigande trötthet, känsla av värdelöshet, ångest och panikattacker är några av dess symtom.


De flesta ungdomar känner inte till konsekvenserna av att få barn i tidig ålder. Endast tjugotvå delstater är skyldiga att undervisa i sexualundervisning Sexualundervisning Sexuella övergrepp Tonårsgraviditet. Tonår, övergrepp mot barn, mänskligt sexuellt beteende, mänsklig sexualitet, graviditet, sexuellt umgänge. Tonårsgraviditet påverkar många unga kvinnors liv i Honduras. Detta problem har orsaker, konsekvenser men det viktiga är att det kan förebyggas. Enligt FN:s analys är åldern då barn blir gravida mellan tolv och femton år. Tonårsgraviditet Tonåringar. Abort, tonåren, preventivmedel, förlossning, barndom, familjeproblem, mänskligt sexuellt beteende, mänsklig sexualitet, graviditet, sexundervisning.


Forskning har visat att tonårsgraviditet har ökat i USA under de senaste två decennierna på grund av ett antal faktorer. Bara under året visar statistik att , barn föddes till kvinnor i åldern mellan år Abort, tonår, preventivmedel, förlossning, graviditet, pubertet, ung vuxen. Men på senare tid hade Filippinerna långsamt ökat antalet tonårsgraviditeter, vilket resulterade i att Filippinerna var topplandet med Filippinerna Graviditet Tonårsgraviditet. Abort, tonåren, preventivmedel, förlossning, mänskligt sexuellt beteende, graviditet, pubertet, samlag, oavsiktlig graviditet, ung vuxen. I , arbetade Venka Child på 16 år från Bristol med Fixers för att skapa en kort video om utmaningar som tonårsmödrar går igenom.


I någon del av videon visas en tonårsmamma som öppnar ett kylskåp som nästan är tomt. Tonåringen tar behållaren Positiva och negativa uppfattningar har förknippats med tonårsföräldrar och föräldraskap. Det finns en stark påverkan barnafödande Samhället har ändrat tolkningen av vad abort i verkligheten sker av. Abort är ett legitimt terapeutiskt system för att avsluta en graviditet. Den använder professionellt arbete Abort Adolescence Teenage Pregnancy. Tonårsgraviditet har alltid varit vanligt, fram till början av s, men det har blivit något som man ser ner på.


Förr i tiden var det vanligt att en tonåring var barnafödande. Nu, i denna tid, ses tonårsföräldrar, mestadels mammor, ner. Säker Sexualundervisning Tonårsgraviditet. Den här situationen fick mig att vilja forska mer om tonåringar i Kanada Graviditet Tonårsgraviditet. Tonårsgraviditet är en växande epidemi i USA. Under de senaste decennierna har antalet tonårsgraviditeter minskat drastiskt i USA på grund av den åtgärd som vidtagits av American Academy of Paediatrics APP för att förhindra tonårsgraviditet. Men det är fortfarande ett allvarligt problem i Kenya Graviditet Tonårsgraviditet.


En av de största farhågorna från föräldrar och tonåringar är den höga risken att bli gravid efter samlag. Det finns flera metoder för att förhindra oväntad graviditet Preventivmedel Tonåringar Graviditet Tonåringar. Abort, tonåren, preventivmedel, förlossning, nödpreventivmedel, Hormonell preventivmedel, mänskligt sexuellt beteende, ägglossning, graviditet, pubertet. Tonårsmödrar i Kanada saknar medkännande vård på grund av de många antaganden som motverkar dem, som att de inte kan uppfostra ett barn på grund av sin ålder, tron ​​att tidigt barnafödande resulterar i ekonomiska konsekvenser och antagandet att tonårsmödrar är tonårsgraviditeter. Universell hälsovård. Ett annat problem är prostitutionen. De flesta tonåringar måste göra detta eftersom de inte hittar ett bra jobb och de behöver pengar.


Med detta problem kan de bli sjuka av aids och andra sjukdomar. En annan konsekvens kan vara tonårsgraviditet eftersom de inte har en bra utbildning och de inte vet hur de ska bära sig. Fortsätt läsa den här uppsatsen Fortsätt läsa. Växla navigering MegaEssays. Sparade uppsatser. Ämnen i papper. Exempel uppsatser. tonåringars problem.

No comments:

Post a Comment