Monday, February 7, 2022

Könsrolluppsats

Könsrolluppsats



Om du fortsätter kommer vi att anta att du godkänner vår cookiepolicy OK. Läs mer. Män får vanligtvis betalt för arbetet antingen genom löner könsrolluppsats löner eller genom maktens status. När en klyfta som definierar män och kvinnor utvecklas på detta sätt, går den längre och definierar de positioner som män och kvinnor intar i samhället, baserat på dessa fysiska och biologiska skillnader, som bildar […]. När man ser tillbaka på jägarnas och samlarnas tid, hävdar socialkonfliktteorin att medan män och kvinnor tog på sig olika roller, könsrolluppsats, båda rollerna var nödvändiga och livsviktiga Macionis,





Topp 10 liknande ämnen



Kön är en kritisk aspekt av social ojämlikhet. Ojämlikhet mellan könen är en utbredd fråga i samhället som helhet, könsrolluppsats, och Amerika är inget undantag. Det är en sociologisk konstruktion som skär den väg i vilken män och kvinnor kommer att leva sina liv, som påverkar ett brett utbud av val och tillgång på resurser Macionis, Ojämlikhet mellan könen finns på grund av det faktum att kvinnor och män är tydligt definierade som distinkta typer av människor Macionis, Ojämställdhet mellan könen drabbar främst kvinnor, könsrolluppsats. Alison Bechdel demonstrerade ojämlikhet mellan könen i form av en enkel tecknad serie som skildrade ett test där en film klarade sig om den uppfyllde detta kriterium: det finns kl könsrolluppsats två kvinnliga karaktärer med namn, dessa karaktärer interagerar med varandra, och deras diskussioner inkluderar något annat än män Macionis, Genom att tillämpa detta test på senaste filmer hävdar analytiker att ungefär hälften inte klarar detta test Macionis, Hur det fungerar.


Dessutom påverkar böcker och media barn genom att presentera stereotypa roller för män och kvinnor, med kvinnor som saknar representation i traditionella manliga roller Purcell och Stuart. Dessutom fortsätter dessa influenser senare i livet och sprider sig till andra sätt, såsom videospel, könsrolluppsats, sociala medier och kändisar. Faktiskt, könsrolluppsats, kön ingjuts i barn redan innan de föds av föräldrar som noggrant väljer könsanpassade kläder, som rosa för nyfödda flickor och blått för nyfödda pojkar Zosuls et al.


Varför finns det överhuvudtaget kön?? De könsrolluppsats i biologisk sammansättning som varje kön bar var mycket viktigare Macionis, könsrolluppsats, Till exempel, könsrolluppsats, på jägarnas och samlarnas tid fanns det inget sätt att kontrollera graviditet och fortplantning, vilket belastade kvinnor som vårdare av deras många barn Macionis, Eftersom kvinnor var bundna till sina hem och sina barn, tvingades kvinnor att konstruera sina roller kring home Macionis, Sålunda tog kvinnor ofta sådana jobb som att plantera och samla in växtlighet för att ge mat åt sig själva och sin familj Könsrolluppsats, Män å andra sidan, som skryter om sin starkare och större storlek på grund av de biologiska skillnaderna i deras genetiska sammansättning, tog ofta på sig rollen som jakt eller krigföring, vilket gjorde att kvinnorna, igen, könsrolluppsats, utan annat val än att vara bunden till sina hem Macionis, Allteftersom tiden gick blev könsrollerna mindre och mindre grundläggande.


När den industriella revolutionen ägde rum fanns det effektiva sätt att förhindra graviditet Macionis, förmågan att bestämma när och om de skulle bli gravid gav kvinnor mer valmöjligheter i sin hemmakarstatus. Dessutom utvecklade den industriella revolutionen mer avancerad teknik som minskade behovet av fysisk styrka på arbetsplatsen och för ekonomisk produktion som helhet Macionis, könsrolluppsats, Många tekniska framsteg och förändringar i samhället som har följt under tiden efter den industriella revolutionen har lett till att könsroller blivit allt mindre avgörande för vilken typ av jobb man kan ha. Med behovet av att kön existerar minskar mer och mer för varje steg samhället och tekniken tar, vad är det som gör att kön fortfarande är relevant?


Man kan vända sig till sociologiska perspektiv för att få insikt i en sådan fråga. Kön ses som komplementaritet, vilket betyder att skillnaderna mellan män och kvinnor är det könsrolluppsats men viktig Macionis, Gender, enligt det strukturella-funktionella tillvägagångssättet, definierar de olika skyldigheterna som varje kön krävs för att utföra Macionis. På grund av dessa skillnader är könen komplementära i det sätt på vilket båda könen litar på varandra för att utföra sina uppgifter , som sägs föra enighet till familjer och i en bredare mening, samhällen som helhet Macionis, Talcott Parsons, som föddes i och gick bort i var en amerikansk sociolog, könsrolluppsats. Parsons utvecklade den mest välkända teorin om kön inom området för strukturella funktionella synsätt Macionis, Enligt Parsons fortsätter könsskillnaderna att växa mindre när tiden går framåt, men de uppmuntras fortfarande av moderna samhällen eftersom de är en könsrolluppsats integrationsverktyg och uppmuntra könen att arbeta tillsammans Macionis, Den huvudsakliga punkten med specifikation av detta är att kön definieras på ett komplementärt sätt som uppmuntrar både män och kvinnor att lita på varandra och se varandra som en tillgång Macionis, Till exempel, kvinnor är barnbärare, och den biologiska driften hos män att få avkomma för samman de två könen.


På grund av detta beroende, könsrolluppsats, båda könen ser fördelar med att bilda en relation och, ännu viktigare, a könsrolluppsats Macionis, trots de minskande skillnaderna mellan kvinnor och män anses kvinnor traditionellt fortfarande vara hushållets primära skötare, könsrolluppsats, medan män ses som den primära förmögenhetsinnehavaren och anses ansvariga för den ekonomiska utvecklingen av familjen Macionis, För att uppnå ett samhälle där könen fungerar komplementärt, är könsskillnader ingjutna i en person från en ung ålder Macionis, Dessa inneboende skillnader i uppfostran resulterar i att kvinnor ler mer och bibehåller artighet i situationer där de helst inte vill.


Samhällets påtryckningar att fylla dessa könsroller leder till ogillande av dem som går emot deras könsnormer, könsrolluppsats, som ofta finner förlust av sexappeal bland ogillande Macionis, Idag ses den strukturella-funktionella teorin som mindre inflytelserik än när den ursprungligen introducerades för femtio år sedan Macionis. Detta beror delvis på teoriernas synsätt för att förstärka och rationalisera traditionella könsroller , med vissa som ser kompletterande roller som en svagt förklädd slöja för manlig dominans Macionis, Dessutom förklarar tillvägagångssättet inte helt alla roller som könen tar könsrolluppsats ignorerar de som inte passar in i en klar skärblock.


Kvinnor och män behöver till exempel inte se värdet i sina könsskillnader för att interagera med varandra. Dessutom kanske deras interaktioner inte passar in i den traditionella könsnormen som lagts upp av Parsons, eftersom arbetsroller som instrumentella ofta inte är samma roll som man tar på sig i en relation uttrycksfull Macionis, Slutligen sägs teorin ignorera de problem som orsakas av könsroller och normer, som faller tungt på axlarna av dem som avviker från traditionella roller i sina liv. Detta fel har blivit uppenbart de senaste åren eftersom transpersoner eller icke-binära individer fortsätter att lida av okänslighet hos personer som ser könsroller som oföränderliga. Teorin om social konflikt är en annan könsrolluppsats för att analysera kön i samhället. Teorin om sociala konflikter hävdar att kön är en splittande del av samhället snarare än ett medel för enande som det strukturella funktionella tillvägagångssättet antyder.


Engels trodde att kapitalismen leder till den dominerande ställning som män har över kvinnor, och grunden för detta påstående läggs genom att undersöka samhällets utveckling från jakt och insamling, könsrolluppsats kapitalism Macionis, När man ser tillbaka på jägarnas och samlarnas tid, hävdar socialkonfliktteorin att medan män och kvinnor tog på sig olika roller, var båda rollerna nödvändiga och livsviktiga Könsrolluppsats, Till exempel spelade kvinnor en lika avgörande roll genom att tillhandahålla könsrolluppsats som män gjorde när de jagade Macionis, på grund av bådas nödvändighet och betydelse könsrolluppsats, social-konfliktteorin hävdar att enkla samhällen som t.ex könsrolluppsats av jägare-samlare var nära att uppnå jämställdhet.


Men allt eftersom tiden gick och industriella framsteg gjordes som att föda upp boskap och trädgårdsskötsel ökade tillgången på varor och vissa individer eller familjer kunde få ett överskott av varor Macionis, Detta tillskott av överskottsvaror ledde till uppkomsten av sociala klasser, med de åtnjuter majoriteten av överskottet blir rika Macionis, Med bildandet av sociala klasser kom idén om privat egendom, som användes som ett medel för de rika att behålla sitt överskott av varor Macionis, Idén om privat egendom ledde sedan till dominansen av män framför kvinnor, eftersom män ville föra vidare sitt arv genom sina söner, snarare än sina partner Macionis, könsrolluppsats, Återigen sågs kvinnor snart som deras fördelaktiga roll som den som sköter deras hem och barn.


Allt eftersom tiden gick och de tekniska framstegen växte, kom kapitalismen att stiga och det gjorde också den mansdominerade kapitalistklassen Macionis,p. För att fortsätta det patriarkala samhälle som bildades med kapitalismen leddes kvinnor att upptäcka lycka i form av manligt partnerskap och hemliv och plikter, medan män drevs till fabriker för att arbeta långa dagar Macionis, kvinnor lärdes att könsrolluppsats en man för att blomstra och överleva, snarare än att bilda sitt eget ekonomiska oberoende genom att skaffa jobb. Båda könsnormerna sammanföll för att förstärka idealet att kvinnor var ansvariga för hela hushållsarbetet, vilket återigen förstärkte ojämlikheten mellan könen, könsrolluppsats.


Den sociala konfliktteorin är dock inte utan sina egna kritiker. Kritiker hävdar att familjer, trots att de är patriarkala, fortfarande är en nödvändighet eftersom de tillhandahåller ett sätt att både få och uppfostra barn Macionis. Dessutom misslyckas teorin med att redogöra för det faktum att inte alla skillnader mellan män och kvinnor ses som orättvisa Macionis, Slutligen påpekar kritiker att Engels påstående om kapitalism som vägen för könsstratifiering inte håller i världen idag, eftersom många socialistiska nationer fortfarande har patriarkala samhällen Macionis. Som tidigare påstått påverkar kön faktiskt samhället och dessutom de liv som utgöra ett sådant samhälle.


Kön är vanligtvis kopplat till olika maktnivåer, med män som ofta åtnjuter mer frihet att bete sig på olika sätt Macionis, Till exempel skildrar män i Hollywood ofta fortfarande sexigare roller på skärmen när de åldras och samhället accepterar detta, även om deras motsvarighet i lysande förhållande är mycket yngre, könsrolluppsats. Men när kvinnor åldras könsrolluppsats Hollywood ser vi inte samma sak gäller för dem. Teorin om symbolisk interaktion undersöker könsroller i en mindre lins än den för strukturella funktionsmetoden, könsrolluppsats, med fokus på dessa dagliga interaktioner i vardagen Macionis, Teorin om symbolisk interaktion hävdar att könsnormer är förankrade i vårt samhälle på det sätt som vi använder det varje dag, och därför är en viktig del av vårt samhälle.


Till exempel påverkar kön den relativa frihet man kan känna att fatta vissa beslut, ansiktsuttryck, könsrolluppsats, eller klädval. Kvinnor bedöms hårdare på sina ansiktsuttryck, och viljan att vara artig har fått dem att le mer Macionis. Det förväntas också i samhället att en könsrolluppsats kommer att ta en mans efternamn när han är gift Macionis, medan teorin om symbolisk interaktion ger insikt i de dagliga sätt som kön påverkar samhället, könsrolluppsats, den misslyckas med att redogöra för en bredare ståndpunkt om hur kön faktiskt formar samhället som helhet Macionis, Det är osannolikt att källan till ojämlikhet mellan könen någonsin kommer att bli enighet.


Det är dock helt klart att könet spelar en roll i samhället. När samhället fortsätter att utvecklas är det troligt att världen kommer att fortsätta se könsroller omdefinierade, könsrolluppsats. Med uppkomsten av nya kön och sexuella läggningar kommer könsrollerna att fortsätta att förändras. Vad som inte är uppenbart är om jämställdhet kommer att uppnås eller inte. Idag ses kvinnor fortfarande som primärt ansvariga för rutinmässigt hushållsarbete, medan män förväntas utföra icke-rutinmässiga sysslor. kvinnor som hamnar efter män i sina karriärer, bidrar till löneskillnaderna mellan könen Slakt, Det som fortfarande är oklart är om jämställdhet kommer att uppnås eller inte, könsrolluppsats, och om det är det, kommer alla att hålla med om det?


Teorin om sociala konflikter hävdar att jämställdhet mellan könen var nära att uppnås vid jägare-samlares tid, men huruvida män och kvinnor kände så vid den tiden är diskutabelt. Det strukturella funktionella tillvägagångssättet hävdar att könsroller är nödvändiga för enande mellan män och kvinnor, och även om detta kan ha en viss förtjänst, i en bredare mening är detta ideal felaktigt för att inte erkänna ojämlikheten i värde som innehas för både nödvändiga roller manlig och kvinnlig. För samhället att avläsa de samhälleliga normer som har lett till den tydliga uppdelningen mellan män och kvinnors könsroller kommer att kräva en anmärkningsvärd ansträngning från samhället som helhet, könsrolluppsats, samt stora mängder tid.


Behöver en anpassad uppsats om samma ämne? Våra skribenter kan hjälpa dig med alla typer av uppsatser. För alla ämnen Få ditt pris Hur det fungerar.





uppsatsresurser



Freud tror att de saker som man tänker eller hur de känner också spelar en roll i det. Han känner också som miljön och de saker vi går kastade i livet hjälper oss att forma. Freud tror också att att ge upp saker hjälper oss att växa också. Sättet våra föräldrar uppfostrar oss på spelar den största rollen i könsutvecklingen. Chansen att studera könsroller stack också ut för mig, mest på grund av att samhället generellt ser könsroller som något som i hög grad gäller kvinnor. Därför är de ständigt föränderliga könsrollerna något som i hög grad kan påverka min framtid, både på personlig och social nivå.


Jag tror att informationen jag hittade när jag undersökte könsroller kommer att hjälpa mig att fungera väl som medlem av det amerikanska samhället. Kulturen idag skiljer sig mycket från den kultur jag växte upp i som barn, och förändras ofta igen innan jag förstår de kulturella förändringarna. Även om jag kanske eller kanske inte håller med om några av förändringarna i könsroller idag, är det viktigt att jag är välutbildad om förändringarna... Personlig effektivitet Generations- och genusfrågor är viktiga ämnen på arbetsplatsen idag eftersom arbetsstyrkan ständigt förändras och blir mer mångfaldig.


Från den här kursen har jag blivit mer medveten om mina styrkor i båda frågorna som har förbättrats avsevärt och kommer att hjälpa mig avsevärt i mitt framtida mål att bli en ledare inom personalområdet. Jag har också blivit mer medveten om svaghetsområden som jag behöver fortsätta utvecklas inom. Utifrån detta har jag utvecklat åtgärder som jag planerar att vidta för att fortsätta min tillväxt och utveckling. En gedigen kunskap i generations- och genusfrågor kommer att tillåta mig att lösa konflikter inom det mångsidiga team jag för närvarande leder. Även om jag är fokuserad på mental hälsa är det inte det enda jag vill lära mig om eller träna på. Jag är intresserad av alla aspekter av socialt arbete, inklusive de historiska, kulturella, ekonomiska och politiska områdena.


Jag väntar glatt på att få lära mig av Dr. Margaret Severson om mental hälsa och psykopatologi, samt effekten av mental hälsa från Dr. Amy Mendenhall. Mina förhoppningar relaterar till mina framtidsplaner som socialarbetare genom att ge mig en väl avrundad utbildning inom socialt arbete samtidigt som jag kan fokusera på mitt huvudsakliga intresseområde, mental hälsa. Ett antal andra viktiga villkor måste uppfyllas för att skapa en stödjande miljö för alla. Detta inkluderar förekomsten av moderna och effektiva arbetsförmedlingar och skulle kräva en förstärkning av deras roll i jobbinformation och jobbmatchning för både inaktiva och arbetslösa, anpassning av metoder och förfaranden till kvinnors, äldres och missgynnades behov och förutsättningar.


Mycket uppmärksamhet bör ägnas åt att täcka behoven hos funktionshindrade och migranter med särskilda svårigheter när det gäller att söka jobb och komma in på arbetsmarknaden. Kön ses som komplementaritet, vilket innebär att skillnaderna mellan män och kvinnor är begränsade men viktiga Macionis, Gender, enligt den strukturella-funktionella metoden, definierar de olika skyldigheterna varje kön krävs för att utföra Macionis. På grund av dessa skillnader är könen komplementära på det sätt på vilket båda könen förlitar sig på varandra för att utföra sina plikter, vilket sägs skapa enhet till familjer och i en vidare mening, samhällen som helhet Macionis, Talcott Parsons, som föddes i och gick bort i , var en amerikansk sociolog.


Parsons utvecklade den mest välkända teorin om kön inom området för strukturella funktionella synsätt Macionis, Enligt Parsons fortsätter könsskillnaderna att växa mindre när tiden går framåt, men de uppmuntras fortfarande av moderna samhällen eftersom de är ett användbart integrationsverktyg och uppmuntra könen att arbeta tillsammans Macionis, Den huvudsakliga punkten med specifikation av detta är att kön definieras på ett komplementärt sätt som uppmuntrar både män och kvinnor att lita på varandra och se varandra som en tillgång Macionis, Till exempel, kvinnor är barn bärare, och den biologiska driften hos män att producera avkomma för samman de två könen. På grund av detta beroende ser båda könen fördelar med att bilda en relation och, ännu viktigare, en familj. primära förmögenhetsinnehavare och anses ansvariga för det ekonomiska avancemang för familjen Macionis, För att uppnå ett samhälle där könen fungerar komplementärt, är könsskillnader förankrade i en person från ung ålder Macionis, Dessa inneboende skillnader i uppfostran resulterar i kvinnor ler mer och upprätthåller artighet i situationer där de helst inte vill.


Samhällets påtryckningar för att fylla dessa könsroller leder till ogillande av de som går emot deras könsnormer, som ofta finner förlust av sexappeal bland ogillande Macionis, Idag ses den strukturella-funktionella teorin som mindre inflytelserik än när den ursprungligen introducerades femtio år sedan Macionis, Detta beror delvis på teoriernas tillvägagångssätt för att förstärka och rationalisera traditionella könsroller, där vissa ser kompletterande roller som en svagt förklädd slöja för manlig dominans Macionis, Dessutom förklarar tillvägagångssättet inte helt alla roller som könen tar och ignorerar de som inte passar in i ett klart skärblock.


Kvinnor och män behöver till exempel inte se värdet i sina könsskillnader för att interagera med varandra. Dessutom kanske deras interaktioner inte passar in i den traditionella könsnormen som lagts upp av Parsons, eftersom arbetsroller som instrumentella ofta inte är samma roll som man tar på sig i en relation uttrycksfull Macionis, Slutligen sägs teorin ignorera de problem som orsakas av könsroller och normer, som faller tungt på axlarna av dem som avviker från traditionella roller i sina liv. Detta fel har blivit uppenbart de senaste åren eftersom transpersoner eller icke-binära individer fortsätter att lida av okänslighet hos personer som ser könsroller som oföränderliga. Socialkonfliktteorin är ett annat verktyg för att analysera kön i samhället.


Teorin om sociala konflikter hävdar att kön är en splittande del av samhället snarare än ett medel för enande som det strukturella funktionella tillvägagångssättet antyder. Engels trodde att kapitalismen leder till den dominerande ställning som män har över kvinnor, och grunden för detta påstående läggs genom att undersöka samhällets utveckling från jakt och insamling till kapitalism Macionis, när man ser tillbaka på jägarnas och samlarnas tid, den sociala -Konfliktteorin hävdar att medan män och kvinnor tog på sig olika roller, var båda rollerna nödvändiga och viktiga Macionis. Till exempel spelade kvinnor en lika avgörande roll genom att tillhandahålla vegetation som män gjorde när de jagade Macionis, på grund av nödvändigheten och betydelsen av båda rollerna hävdar socialkonfliktteorin att enkla samhällen som jägare-samlare var nära att uppnå jämställdhet.


Men allteftersom tiden gick och industriella framsteg gjordes som att föda upp boskap och trädgårdsskötsel, ökade tillgången på varor och vissa individer eller familjer kunde få ett överskott av varor Macionis, Detta tillskott av överskottsvaror ledde till uppkomsten av sociala klasser, med de som åtnjuter majoriteten av överskottet blir rika Macionis, Med bildandet av sociala klasser kom idén om privat egendom, som användes som ett medel för de rika att behålla sitt överskott av varor Macionis, Beroende på sammanhangen kan dessa egenskaper vara inklusive biologiskt kön tillståndet att vara kvinna eller man eller en intersexuell variation som kan komplicera könstilldelningen, könsfunna sociala strukturer inkluderar könsroller och alternativa sociala roller, eller könsspecifikation.


Vissa kulturer har speciella könsroller som kan betraktas som skilda från manliga och kvinnliga, såsom chhaka hijra i Pakistan och Indien. En sexolog känd som John Money fastställde den terminologiska kontrasten mellan kön som roll och biologiskt kön under året Innan han upptäckte, var det ovanligt att använda ordet genus för att syfta på någonting grammatiska grupperingar. För närvarande följs variationen strikt i vissa sammanhang, vanligtvis samhällsvetenskap och dokument som listas av Världshälsoorganisationen.


I alternativa miljöer, inklusive vissa samhällsvetenskapliga ämnen, inkluderar kön kön eller ersätter det. Till exempel, vid forskning om icke-mänskliga djur, används kön vanligtvis för att hänvisa till djurens biologiska kön. Denna ändring av betydelsen finns i s. Könsidentitet syftar på att individen identifierar sig med vissa köns- och könsroller i samhället. Denna uppsats syftar till att beskriva könsrollerna och dess betydelse i samhället. Könsidentitet kan matcha med tilldelat kön under födseln, eller kan skilja sig helt från det. I de flesta samhällen finns det en grunduppdelning mellan könsegenskaper som tilldelas kvinnor och män, en könsbinär som de flesta individer ansluter sig till och som inkluderar förväntningar på femininitet och maskulinitet i alla aspekter av kön och kön: könsuttryck, könsidentitet, och biologiskt sex.


I alla samhällen identifierar vissa människor sig inte med några eller alla detaljer om kön som tilldelas deras biologiska kön. Vissa av dessa individer är genusqueer, eller transpersoner Pega et al. Vissa samhällen har tredje könsgruppen. Vid tre års ålder bildas vanligtvis den centrala könsidentiteten. Efter tre års ålder är det verkligen svårt att förändra och försök att omplacera det kan orsaka könsdysfori. Både sociala och biologiska faktorer har föreslagits påverka dess bildande. Flera teorier som beskriver hur och när könsidentitet bildas existerar och studiet av ämnet är svårt eftersom barn saknar språk kommer att kräva att forskare gör antaganden från direkta bevis.


John Money föreslog att barn kanske var medvetna om och fäste viss påverkan på kön från början av arton månader till två år. En könsroll är en samling samhälleliga normer som dikterar de typer av beteenden som normalt anses önskvärda, lämpliga eller acceptabla utifrån deras faktiska eller uppfattade sexualitet eller kön. Könsroller är normalt centrerade på uppfattningen om maskulinitet och femininitet, även om det finns variationer och undantag. De särdrag som gäller dessa könsuppfattningar kan variera i stor utsträckning mellan samhällen, medan alternativa egenskaper kan vara vanliga i en rad kulturer.

No comments:

Post a Comment