Thursday, February 3, 2022

Cathedral av raymond carver uppsats

Cathedral av raymond carver uppsats



Därefter ber han berättaren att blunda och fortsätta rita och bara be honom att öppna ögonen för att se vad han har ritat, men berättare lyckas inte öppna. Det abrupta slutet tillför dock en oväntad punkt av optimism till berättandet. Kopiera till Urklipp Kopierat! Hans drickande och droganvändning kan faktiskt tillskrivas många av hans beskrivna problem, katedral av raymond carver uppsats. Denna situation gör honom direkt elak och avundsjuk. Svartsjuka skildrar negativa aspekter av ett förhållande.





Våra funktioner



Raymond Carver är en av de största och mest inflytelserika amerikanska novellförfattarna och en produktiv poet. 1900-talets Gray Raymond utgör den stora återupplivningen av katedral av raymond carver uppsats berättelse i s. Kritisk analys av berättelsen är väsentlig sedan den publicerades, han har fått både kritik och beröm han längtat efter. Det är uppenbart att genom hela berättelsen genomgår berättaren en transformations- och självförverkligandeprocess. Novellen kretsade kring den icke namngivna berättaren och hans fru som tidigare arbetat för en blind man känd som Robert, vars fru dog nyligen.


Han förklarar att hans fru träffade Roberts för ungefär ett decennium sedan när hon brukade arbeta för honom som läsare i Seattle. Han konstaterar vidare att hon under den sista dagen av sitt jobb rörde vid ansiktet och skrev en dikt om upplevelsen. Men hon var missnöjd med livet och försökte begå självmord flera gånger genom att svälja pillren även om hon till slut överlevde. Men hustrun och den blinde mannen håller kontakten med hjälp av ett ljudband som skickas fram och tillbaka under hela deras äktenskapsperiod. När de kommer fram ser berättaren hans fru och de blinda skratta och prata när hon leder honom till anläggningen. Berättaren verkar chockad när han ser den blinde mannen har helskägg. Berättaren presenteras för den blinda, vars riktiga namn är Robert, katedral av raymond carver uppsats. När hon sitter i huset tittar hennes fru på honom men verkar ogilla det hon ser.


Berättaren även om han aldrig har känt den blinda förut, beskriver han den blinda och hans klädsel. Enligt berättaren bär den blinda inte mörka glasögon, en aspekt som hon tycker är märklig eftersom hans ögon ser konstiga och konstiga ut. Under samtalets gång fick berättaren veta att Robert och en vän brukade driva en Amway-distributör. De röker båda en joint som Narrator erbjuder. Under tiden går det ett program om medelåldern på tv. Robert säger till berättaren att han gillar att lära sig saker. När tv-berättaren inte lyckas beskriva vad som händer, ber Robert berättaren att förklara för honom. Tv-berättaren beskriver olika katedraler som ligger i olika länder. När han blev ombedd att berätta försökte han igenom medveten om att han inte ger en perfekt förklaring.


Läs mer om hur man skriver en uppsats. Som ett resultat ber Robert berättaren att hitta ett papper och katedral av raymond carver uppsats penna och rita en katedral. Därefter ber han berättaren att blunda och fortsätta rita och bara be honom att öppna ögonen för att se vad han har ritat, men berättare lyckas inte öppna. Medan hans ögon fortfarande är stängda säger han till Robert att teckningen är perfekt. I novellen använder Carver den första personens berättare för att berätta historien för att betona de mystifierande aspekterna av det oöverträffade ögonblicket som han strävar efter att berätta om historien.


Genom en djupgående kritisk analys av berättelsen är det uppenbart att berättaren inte är en skicklig berättare; han satte grovt ihop sin berättelse på ett osammanhängande sätt, med många grova övergångar och självskyddande störningar. Han var barndomsälskaren, vad vill han mer? Sådana typer av avbrott avslöjar berättarens svartsjuka natur katedral av raymond carver uppsats indikerar instabilitet mellan honom och hennes fru. De sätt på vilka Robert röker cigaretter eller skär sitt kött under kvällsmaten verkar irritera berättaren. Raymond Carvers användning av förstapersonsberättaren är effektiv, särskilt i scenerna eftersom den skildrar Robert verkar onormal eller främmande eftersom berättaren inte har en aning om vad Robert kan eller inte kan uppnå.


På samma sätt, i det ögonblick som Robert blir mer mänsklig för berättaren; han tar form även för läsaren Sasani och Raymond. I slutet av berättelsen, där familjen Robert ber berättaren att rita en katedral med ögonen nära, avslöjar berättaren det konstiga i uppdraget, och hans förvirring gör detta oöverträffat. ögonblick ännu mer känslomässigt. Det är ett enastående ögonblick, men berättarens brist på sofistikerad redogörelse för händelsen är också ett mänskligt ögonblick. Ett nollslut innebär ett slut som inte på ett snyggt sätt känner till de viktigaste delarna av berättandet. I vissa fall kan det kanske inte uppfattas som ett slut eftersom författaren verkar ha lämnat berättelsen i det centrala i idén eller tänkt Sasani och Raymond istället för att skapa katedral av raymond carver uppsats florida slutsats som gör läsaren nöjd, katedral av raymond carver uppsats, Raymond avslutar sina berättelser abrupt när karaktärerna ställs inför glimten av hopp, otvetydig förståelse eller till och med förvirring, katedral av raymond carver uppsats.


Som jämförelse använde Hemingways nollslutstrategi för att avsluta sina korta berättelser. Precis som Hemingway skriver Carver i en sparsam och maskulin elegans, vilket tillsammans med hans favoritstil att avsluta berättelsen har fått många läsare att jämföra och kontrastera de två produktiva författarna. Det abrupta slutet på historien lämnar många frågor obesvarade. Till exempel kan en läsare fråga sig i vilken utsträckning berättarbeteendet förändrades efter hans erfarenhet av Robert eller om hans relation till hennes fru förändrades? Svar på en sådan fråga är dock inte en kritisk punkt om berättelsen om Sasani och Raymond Cathedral handlar om förvandlingen av en man känner igen sig själv och omgivningen och författaren avslutar berättelsen i samma ögonblick som denna förvandling gnistrar i berättarens sinne.


Berättaren som den avbildas i berättelsen har inte blivit en ny person eller insett katedral av raymond carver uppsats själsförvandling anpassning. Berättarens sista ögonblick avslöjar hans gamla skärpa och den oartikulerade individ han har varit hela tiden. Det abrupta slutet tillför dock en oväntad punkt av optimism till berättandet. Även om berättaren har varit bitter och sarkastisk, har han nu uppnått katedral av raymond carver uppsats djupare självmedvetna Sasani och Raymond Nollslutet lämnar läsaren andan hållen när berättaren ser den nya miljön spricka upp. Vid denna tidpunkt ritar berättaren och Robert tillsammans skissen av katedralen, en aspekt som uppfyller berättarens nyfikenhet om vad en katedral egentligen är.


Sammanfattningsvis är det uppenbart att genom Roberts ansträngningar har berättarna genomgått en intern förvandling och erkänner snart begränsningarna i hans synvinkel. Robert lyckas övertala berättaren att blunda katedral av raymond carver uppsats rita katedralskissen, en aspekt som får berättaren att öva saker som de blinda alltid gör Sasani och Raymond Det är först därefter som berättaren upplever en viss känsla av frihet och njutning. Det är denna punkt som författaren föreslår att sinnet är den viktigaste komponenten som definierar vår uppfattning och perspektiv. De ultimata bedömningarna vi gör är vanligtvis baserade på våra sinnen snarare än vad vi verkligen ser. Robert kommunicerar uttryckligen denna punkt till berättaren och framkallar därmed en viss känsla av självmedveten.


Därför erbjuder Carver en intressant lektion till ledaren om upptäckten av skönheten och friheten från fördomar, katedral av raymond carver uppsats, speciellt om vår uppfattning om världen med våra sinnen och ögon Carver Free Essays Analysis Cathedral Raymond Carver Thesis. Bokrapport Översikt Högskolenivå. Teknikens orsak och verkan. Hem Cathedral Raymond Carver Examensarbete. Kritisk analys av katedralen av Raymond Carver Raymond Carver är en av de största och mest inflytelserika amerikanska novellförfattarna och en produktiv poet från 1900-talet Grey Få en prisuppgift. Sidor  , katedral av raymond carver uppsats. Våra funktioner ord. Rabattsystem, katedral av raymond carver uppsats.


VIP-tjänster. Gratis revisioner på begäran. Affiliate-program. Gratis plagiatrapport på begäran. Cathedral Raymond Carver Examensuppsats Relaterade uppsatser Teknikens orsak och verkan Kosmetisk kirurgi Argumenterande bok Rapport översikt Högskolenivå Mänsklig värdighet.





julius caesar essäämnen



Den blinda rörde sig långsamt i filmerna och skrattade aldrig. De orsakades ibland av att hundar såg ögonen. Även om det finns många undertoner om andra saker han inte är medveten om, är det speciella ämnet personlighetsmedvetande den primära idén med handlingen i berättelsen, som så småningom blir ett starkt tema. Berättaren utstrålar svartsjuka över kopplingen mellan sin make och den blinde genom hela berättelsen. Berättaren omvärderar sina misstänkta tankar om det störda förhållandet, och hans ultimata privata förvandling ger vägen till förebådandet av en djup uppenbarelse som omger hela berättelsen.


Användningen av droger och alkohol genom hela berättelsen bidrar avsevärt till en annan blindhet som ämnet är omedvetet om. Han introduceras omedelbart för socialt drickande när Robert anländer, särskilt när han utmanas för sitt urval av drycker. Berättaren främjar snabbt denna undersökning genom att förklara vidare att han och hans fru bär på lite av allt. Hans drickande och droganvändning kan faktiskt tillskrivas många av hans beskrivna problem. Men det var tomt. Jag försökte komma ihåg vad jag kunde minnas. När de väl presenterats är de negativa effekterna av droganvändning på karaktärerna uppenbara genom hela historien.


Hans ytterligare okunskap om blinda koncentreras till Robert när han är medveten om sitt kommande besök. Hans inställning till den blinde tycks förändras när de drar samman katedralen före och under den umgänge de skapar. Jag var hemma hos mig. Eftersom det som huvudpersonen tecknar är en katedral, antas det bara att denna belysning som berättaren upplever har att göra med kristendomens värderingar, i denna situation skulle det vara ett förverkligande av jämlikhet och att behandla individer med kärlek, lite sägs om effekterna som denna uppenbarelse har på honom. Berättaren framstår som en ganska ytlig personlighet genom det mesta av den korta berättelsen.


Han framstår som känslolös och fantasilös utöver sina stereotypa tendenser. Efter att hustrun har somnat, når historien sitt klimax och de två personerna tillåts slutligen prata med varandra. I vad som helst. Det får läsaren och Robert att se att den här mannen är i behov av något som betyder mer än fysisk blindhet. Läsaren blir medveten om att denne blinde man känner att det är nödvändigt att hjälpa berättaren både mentalt och känslomässigt, att ge rättvisa och förståelse för en man fylld med små ideal. När Robert väl har fullgjort denna gärning, börjar berättaren förstå att vissa av hans positioner är, och alltid har varit, fel, vilket leder till en ultimat uppenbarelse mot förändring.


Många i samhället idag har en liten förståelse för vad det är att verkligen se, att detta initiativ är mer än fysiskt betraktande och bygger sig huvudsakligen på känslomässig förståelse, till exempel att bildligt se vad som finns inom andra människor, vad de känner och hur de tänker. Han försöker nu visa empati mot Robert och andra. Hans nya känslor och upplevelser fyller hans liv, till skillnad från de materiella sakerna i det förflutna. När berättaren vidgar sin komfortzon, experimenterar han med den andliga världen och utmanar sina tidigare föreställningar vilket leder till att han blir mer nöjd med sig själv och sina kontakter med individerna runt omkring sig.


Genom hela berättelsen föreslår Carver att känslomässiga band kan tillåta individer att ha djupa övertygelser och andliga övertygelser och i sin tur kan leda till att en blir mer empatisk. När berättaren ritar katedralen med Robert, erkänner han saker som är större än han själv och han öppnar sig för den andliga världen. Bub förändras från att vara materialistisk, ytlig och sluten till att vara öppen, andlig och känslomässigt kopplad till sitt liv. I sin tur kommer han att ha närmare relationer med människorna omkring honom, särskilt sin fru, och han kommer också att finna mer lycka eftersom han kommer att fokusera på sina relationer med andra och med sig själv. Meny Resurser Uppsatser Uppsatser Uppsatskonturer Uppsatsämnen Föreläsningar Uppgifter Forskningsuppsatser Litteratur Studieguider Ämnen Vetenskap Biologi Mikrobiologi Matematik Historia Läxor Hjälp Blogg Donera ett papper.


APA MLA Harvard Vancouver StudyBoss. Juni Raymond Carver Cathedral Essay. html Kopiera till Urklipp Referens Kopierat till Urklipp. Kopiera till Urklipp Referens Kopierat till Urklipp. Men berättaren genomgår en serie av förvandling för att bli en bättre man när han möter den blinde Robert. Hans erfarenhet kan generera några kritiska frågor för läsarna. Carver visar att män kan förändra sina snäva erfarenheter av livet och omfamna andras oförmåga för att förverkliga sin egen potential och förbättra sina relationer. Carver, Raymond.


New York, NY: Knopf Doubleday Publishing Group, behöver ett skräddarsytt uppsatsprov skrivet från grunden av en professionell specifikt för dig? certifierade skribenter online. Cathedral' av Raymond Carver Literature Analysis. Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter kommer vi att anta att du godkänner vår policy för cookies. Innehållsförteckning. Inledning Antihjälteblindad okänslig slutsats citerade. Läs mer. Du är fri att använda den för forskning och referensändamål för att skriva din egen uppsats; du måste dock citera det i enlighet med detta. Begäran om borttagning. Om du är upphovsrättsinnehavaren till denna tidning och inte längre vill ha ditt arbete publicerat på IvyPanda. Vart ska du, vart har du varit? av Joyce Oates The Story "Sonny's Blues" av James Baldwin Litteraturanalys.


FÅ SKRIVHJÄLP. Citera denna tidning. Välj en referensstil:. Kopiera till Urklipp Kopierat! APA-6 MLA-8 Chicago N-B Chicago A-D Harvard. Referens till IvyPanda. Arbete som citeras "Cathedral" av Raymond Carver Literature Analysis. Bibliografi IvyPanda. Referenser IvyPanda. Fler relaterade tidningar. Kontrollera priset på ditt papper. Om du fortsätter kommer vi att anta att du godkänner vår cookiepolicy OK.

No comments:

Post a Comment