Wednesday, January 26, 2022

Digital klyfta uppsats

Digital klyfta uppsats



Lärardemografi Välj en referensstil:. Liknande ämnen Social ojämlikhet Stereotyper Ansiktsigenkänning Socialpsykologi Etikett Social kontroll Social interaktion Berömmelse Social kommentar Virtuell verklighet Digital klyfta uppsats Maskin Social orättvisa 3d-utskrift Socialisering Etos Sociala rörelser Uppförandekod Programmering Social förändring Broderskap. Andra e-tjänsteleverantörer använder också den här tjänsten, såsom högskolor och affärsställen som bjuder in resenärer eller ser mycket prisvärda Clear Lake E-tjänster,... Videofeedforward för läsning. USA: Macmillan Referens, digital klyfta uppsats.





relaterade inlägg



Den digitala klyftan påverkar båda kategorierna eftersom det finns flera positiva effekter för kohorten som använder internet och negativa för gruppen som inte har tillgång till det. Individer utan tillgång till teknik kan bli isolerade i den moderna värld som kännetecknas av en hög digitaliseringsnivå. De kan också berövas chansen att öka sina komfortnivåer genom att använda innovativa metoder. Oförmågan att inse vikten av nya enheter utesluter individer från modern diskurs och hindrar dem också från att skaffa sig kunskap om just dessa teknologier. Samtidigt betyder tillgång till teknik och närvaron av alla nödvändiga färdigheter inte att de kommer att användas. Många människor kanske ignorerar möjligheter som innovativa lösningar erbjuder eller har en dålig förståelse för deras betydelse, vilket också indikerar vikten av kvaliteten på tillgången.


Orsakerna till detta förnekande varierar och inkluderar digital klyfta uppsats oförmåga att acceptera nya sätt av interaktion, konservatism, ålder eller motstånd mot förändring. dock, digital klyfta uppsats, idag är den korrekta förståelsen och användningen av tillgänglig teknik digital klyfta uppsats att bli en framgångsrik medlem i samhället. Först och främst krävs dessa faktorer för effektivt samarbete, kommunikation och samarbete med andra individer, digital klyfta uppsats. Dessutom ger Internet obegränsad tillgång till information, vilket är avgörande för den moderna världen. Av denna anledning är det avgörande att ha en förbättrad förståelse för teknik idag. Kartläggning av den digitala klyftan. Digitala klyftan.


Teknik idag. Denna uppsats skrevs och skickades till vår databas av en student för att hjälpa dig med dina egna studier. Du är fri att använda den för att skriva din egen uppgift, men du måste referera den ordentligt. Om du är den ursprungliga skaparen av denna artikel och inte längre vill ha den publicerad på StudyCorgi, begär borttagning. Läs mer. Affärskommunikationens nutid och framtid. Digitalt dataskydd: Skicka in papperskopior. Citera detta papper Välj stil. Välj citatstilar APA-6 APA-7 MLA-8 Chicago N-B Chicago A-D Harvard. Referens StudyCorgi. Verk som citeras "Digital Divide. Bibliography StudyCorgi. Referenser StudyCorgi. Teknik idag'. Drivs av CiteChimp - den bästa citatskaparen.


Kopiera till urklipp, digital klyfta uppsats.





jämföra och kontrastera uppsatsprovpapper



Oförmågan att inse vikten av nya enheter utesluter individer från modern diskurs och hindrar dem också från att skaffa sig kunskap om just dessa teknologier. Samtidigt betyder tillgång till teknik och närvaron av alla nödvändiga färdigheter inte att de kommer att användas. Många människor kanske ignorerar möjligheter som innovativa lösningar erbjuder eller har en dålig förståelse för deras betydelse, vilket också indikerar vikten av kvaliteten på tillgången. Orsakerna till detta förnekande varierar och inkluderar en oförmåga att acceptera nya sätt av interaktion, konservatism, ålder eller motstånd mot förändring. Men idag är korrekt förståelse och användning av tillgänglig teknik grundläggande för att bli en framgångsrik samhällsmedlem. Först och främst krävs dessa faktorer för effektivt samarbete, kommunikation och samarbete med andra individer.


Dessutom ger Internet obegränsad tillgång till information, vilket är avgörande för den moderna världen. Av denna anledning är det avgörande att ha en förbättrad förståelse för teknik idag. Kartläggning av den digitala klyftan. Digitala klyftan. Teknik idag. Denna uppsats skrevs och skickades till vår databas av en student för att hjälpa dig med dina egna studier. Du är fri att använda den för att skriva din egen uppgift, men du måste referera den ordentligt. Om du är den ursprungliga skaparen av denna artikel och inte längre vill ha den publicerad på StudyCorgi, begär borttagning.


Om det någonsin fanns en framgångssaga när det gäller snabb industrialisering, så var Meiji Japan det. Givetvis sker inte industrialiseringen och har inte skett utan betydande samhälleliga påfrestningar. Meiji-restaureringen i Japan resulterade i betydande social oro, särskilt när det gäller deras klassstrukturerade samhälle, men också i den plötsliga koncentrationen av befolkningen i stadsområden. Den tidsperiod under vilken detta inträffade, i motsats till den tidigare västerländska nationerna, accentuerade effekterna av denna förändringsprocess — medan industrialiseringen möjliggjorde internationell konkurrenskraft, särskilt när det gäller högvärdig silkeexport och ekonomiska fördelar, den hastighet med vilken detta inträffade uppnåddes ledde till samhälleligt lidande större än det som upplevs i västerländska nationer, där stadsanläggningar kunde utvecklas i takt med eller åtminstone närmare med tillströmningen av ny befolkning från landsbygden.


Idag är Japan en globalt erkänd kraft ekonomiskt och industriellt och en ledande innovatör inom områdena tillverkning och användning av elektroniska och informationsteknologiska enheter. Det ståtar med en av de högsta levnadsstandarderna i världen, och det skulle vara svårt att hitta någon kvarvarande nackdel som Japan belastas med som ett resultat av sin jämförelsevis sena industrialisering. Uppenbarligen är sen adoption inte ett hinder för efterföljande uppnående och till och med återställande av status. Att uppnå vid ett tillfälle garanterar inte fortsatt status, och sen adoption kräver inte en fortsättning av någon nackdel som kan finnas i det, heller.


En syn på den digitala klyftan borde kanske likna detta - men möjligen inte. Världen har dock ännu inte helt industrialiserats. Nationer kan utvecklas, eller helt enkelt inte har vare sig önskan eller resurser att utvecklas - flera små Stillahavsöar är ett exempel på detta. Ironiskt nog har några av dessa uppnått en status av tekniska framsteg om än på nationalstatsnivå, snarare än för den allmänna befolkningen utan att någonsin uppleva industrialisering, som ett resultat av exploatering på internationell nivå av deras inhemska rättssystem – flera sådana öar är som nu används för penningtvätt m.m.


Holistiskt sett gör detta dock all sådan känd teknik betydelselös - nationer uppnådde inte en industrialiserad stat genom utrikes missbruk av intern politik. Den digitala klyftan kan alltså liknas vid tidigare händelser och kopplas till tidigare politik, men dessa omfattar inte tydligt dess räckvidd eller det sätt på vilket världen måste gå tillväga för att uppnå en lösning på den nuvarande situationen – delvis eftersom det inte finns någon etablerad väg till problemfri industrialisering, och som sådan är det omöjligt att fastställa en sådan väg för utveckling när det gäller IKT-antagande och implementering. Med detta sagt, men även inom nationer finns det faktorer som kan påverka tillgången för specifika grupper till resurser, såsom geografi på tal om nätverk, för ett ögonblick finns det en tydlig begränsning som uppstår när det gäller kvaliteten på resurser, mer än något annat, som ett resultat av fysiskt avstånd och regional demografi.


På en samhällelig nivå kan alltså IKT-antagande i termer av den framväxande klyftan inte bara liknas vid en tidigare revolution av teknologi, ens på det sätt som diskuterats ovan. IKT kan på samma sätt leda till omstrukturering av samhället, men genom att göra detta skadar eller förändrar den klassstrukturer och skapar en ny grad av jämlikhet i den potential den ger för användning för att uppnå gemensam kommunikation. Omvänt kan ett begränsat införande av IKT, vilket är uppenbart i den digitala klyftan, ses ha en annan effekt - att splittringarna inom samhället vidgas, inte till klass, utan till ett nytt klasssystem för tillgång. Även om en översiktlig undersökning av saken kan resultera i denna förståelse av klyftan, kommer varje försök att fördjupa sig snabbt att resultera i en förståelse för att det finns många nivåer inom denna till synes binära klyfta.


På en samhällelig nivå är problemen som följer av denna klyfta utbredda och komplexa, och ofta bortom alla försök till visuell representation i detta avseende, om inte bara i omfattning. Analys av effekterna av den digitala klyftan, och faktiskt effekten av IKT generellt, på samhällsnivå, är möjlig i en mängd olika former med fokus på en mängd olika specifika frågor, dock för syftet med uppgiften som denna uppsats avser. nämligen ett kreativt stycke som utforskar den tidigare nämnda frågan, det verkar mer klokt att undersöka IKT:s roll i förhållande till individen inom samhällskonstruktionen, snarare än samma i förhållande till samhället som en fristående fråga; detta lämpar sig för att skapa en djupare förståelse av kraven för karaktärisering i denna text, snarare än att bara utforska miljökrav, själva formade till stor del av erfarenheter och interaktioner mellan individerna som finns inom dem.


Individen i denna nya miljö som orsakas av den begränsade spridningen av IKT-resurser är samtidigt belastad och bemyndigad. I en mening kommer teknologin i sig med problem, eftersom antagandet av detta blir utbrett; det är ett problem med kollektiva åtgärder där tekniken under en tid erbjuder fördelar för sina användare - men när antagandet blir utbrett inser man de potentiella negativa effekterna av denna teknik eller åtgärd. En liknande situation är bevittnad med mer konventionella elektroniska nätverk — tillkomsten av e-post i samband med global handel kräver snabba svar till den grad att övervägande av svaret i vissa fall kräver ett meddelande om att meddelandet har tagits emot och att den som svarar är faktiskt med tanke på de frågor som tagits upp; kunder har hörts uttrycka missnöje med e-postsvarstider som är längre än en dag, jämfört med konventionell fysisk post, där svar samma dag inte är normen i ett globalt sammanhang, och sällsynta utanför en företagsmiljö där fysisk närhet gör att detta realistiskt.


Denna kommunikation sker naturligtvis på peer-to-peer-nivå, i motsats till all massspridning, även om samma teknologier skulle kunna tillämpas på detta sätt. Ett exempel på detta är uppenbart i massutskick, efterfrågad eller oönskad, med olika effekter. The Cluetrain Manifesto 6 var ett verk publicerat online i form av 95 teser, och, i förordet till den publicerade texten, The Cluetrain Manifesto: The end of business as usual 7 , författaren till detta förord, Thomas Petzinger, Jr. Vilka ideal presenteras då? Autenticitet värderas, förvisso. Mänskligheten värderas. Öppen samverkan och diskurs värdesätts. Intressant dialog värdesätts, med autenticitet, avslöjande, direkthet och en genuin röst. Något ironiskt nog, den äldre versionen version 1.


Exempel ges genom hela arbetet, som citerar Amazons framgång. com som en biprodukt av dess version 1. Helt enkelt version 1. Version 2. com och, i mindre utsträckning, några artiklar om SMH. au hemsida och bakåttänkande. Detta är lika sant för majoriteten av elektroniska nyhetsförmedlare, och, som man börjar inse, med företagswebbplatser som englishcut. Vad betyder det här när det gäller den digitala klyftan? Och ändå använder folk det ändå, fördjupar sig i det, trots dess brister. Vad sägs om denna klyfta då? Om människor som kan komma åt denna resurs av egen vilja väljer att, trots mediets ofullkomligheter och ännu mer betydelsefullt dess tillämpningar — så uppvägs dessa ofullkomligheter av de upplevda fördelarna som mediet erbjuder.


Är värdet felplacerat? Den tidlösa frågan låter — tjänar teknologin oss eller är det omvända sant? Givet tillräcklig tillgång till teknik är svaren på alla dessa frågor nej. Med det sagt är effekterna av den digitala klyftan på individen vidsträckta, beroende på det sociala sammanhanget och i vilken grad tillgången finns. Warschauer presenterar omständigheterna kring en by i en asiatisk nation troligen Indien, detta exempel återkallas från minnet där en internetåtkomstpunkt hade installerats av någon välgörare, som fritt tillhandahöll de nödvändiga fysiska resurserna för att detta skulle inträffa.


Pågående tillträdesavgifter kan ha tillhandahållits eller inte, men det är inte helt relevant - donationen var meningslös på grund av den överväldigande tekniska analfabetismen i området och misslyckandet med denna donation att omfatta någon grad av utbildning. När den väl installerats var den primära användningen av denna nyinstallerade teknik inte kommunikation och öppen diskurs, utan hittade istället lokala barn som använde denna resurs för att spela spel online. Liknande situationer finns närmare hemmet — många lokala bibliotek i New South Wales tillhandahåller nu gratis internetåtkomst till sina medlemmar, ofta utan även formell utbildning.

No comments:

Post a Comment